2010. november 17., szerda

Sapkasálkesztyűnaptár - unalomig karácsony

Sokat gondolkodtam azon, hogy snassz, vagy nem snassz-e írni egy olyan posztot, ami újabb gyűjteményt közöl lehetséges idióta karácsonyi ajándékokból. Aztán úgy voltam vele, hogy a régi, unalmas dolgokból is ki lehet hozni valami újat. Tehát: emelje a kezét az, aki kapott már karácsonyra kesztyűt, sapkát, meg sálat, esetleg naptárat, és még sorolhatnám az egy alkalommal több darabbal bővülő gyűjteményeket, amiket aztán A/nem hordunk, mert utáljuk a színét, formáját, anyagát, stb. B/becserélünk, amint módunk van rá, mondjuk ékszerre, vagy arra a csini kis rucira, amire már régóta fáj a fogunk. C/hordunk, hogy meg ne sértődjön az, akitől kaptuk, vagy esetleg D/betesszük a fiókba, és továbbajándékozzuk a legelső adandó alkalommal. Naugye...
Arra vetemedtem tehát, hogy összegyűjtsek néhány olyan darabot a fenti unalomig ajándékozott tárgyakból, amit talán szívesen meg is tartanánk, hovatovább még hordanánk/használnánk is.

1. A kesztyű...
Na de milyen kesztyű... Ha már ilyesmire vetemedünk, legalább csináljuk jól. Az újra divatba jött kiegészítő, ha jól van megválasztva, remekül feldobja a megjelenésünket. A pécsi kesztyűt szinte már elfelejtette mindenki, pedig a gyár még ma is működik, ahol még mindig a régi, minőségi, kézzel készített és egyedi méretre szabott kesztyűk születnek, ám a mai igényekhez alkalmazkodva. Október 1-én nyílt meg újra az üzletük Pécsett, ahol teljesen új arculattal várják a vásárlókat. Mert hát ki ne akarna onnan kesztyűt, ahol például Lady Gaga, vagy Madonna kezére is készült egy-egy remekmű. Boldogan mondhatjuk majd, hogy "Ez mind, mind PÉCSI KESZTYŰ!"

2. A sapka...
...helyett az újra reneszánszát élő kalap. Magyarországon ez ma egyet jelent Takács Nikolasszal,.Egyéniséget és kifinomult ízlésvilágot fejez ki, de azért a választással csak óvatosan. Nem mindenkinek áll jól! Ez is egy olyan kiegészítő, ami fel is dobhatja a külsőnket, vagy végérvényesen földbe döngölheti az amúgy jól megválasztott outfitet.



3. Naptár...
...természetesen dizájnos, egyedi. Manapság bármelyik boltban be lehet szerezni különleges darabokat, de azért az interneten lehet találni egy-két olyan naptárt, vagy határidő naplót, amit biztosan örömmel vesz elő az ember bárhol. A kedvencek:





Se szeri, se száma azoknak az online dizájn boltoknak, ahonnan egyedi dolgokat lehet beszerezni karácsonyra egész baráti áron. Ha mégis személyesen akarsz meggyőződni arról, hogy valójában mit is veszel, érdemes kilátogatni egy-egy dizájn vásárra, mint amilyen például a WAMP is. Egyébként szomorú, hogy ilyen vásárok leginkább csak Pesten zajlanak. Mit gondolnak, vidéken nincs igény a művészetre??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése