2009. június 20., szombat

Copypaste?

Számomra kezdődött ez a dolog az "Írta: Geszti Péter, előadja: Oláh Ibolya" körítésű Magyarország című dallal. A dal gyönyörű, a zene nagyon magyar, na és milyen eredeti! ...gondoltam akkor. Azután valaki rátalált az Alegria című dalra... Végül is nem akkora tragédia, elvégre csak a dallam ugyanaz, a hangszerelés és a szöveg már tényleg a "miénk", ha lehet így mondani. Geszti Péter pedig akkor is az egyik legjobb reklámszakember és dalszövegíró az országban, mondjon bárki bármit.

2009-ben pedig jött a "Magyarország, én így szeretlek!" kampány, ami hatalmas népszerűségre tett szert, és rögtön ki is nőtte magát. Számtalan változat terjedt az interneten pozitív és negatív hangvételben egyaránt... És azután meg kiderül, hogy ez sem a mi ötletünk volt. Nem tudom, hogy baj-e egyáltalán. Hiszen az ötlet jó, miért ne csináljunk belőle mi is hasznot.

I am a canadian! 2006




Kit nevezel te muszlimnak? 2007:




Magyarországot így szeretjük 2009-ben...na meg a Sopronit is:



... a magyar baromfit csak védjeggyel...



...és politikai kampány ide vagy oda, Erdélyt is szeretjük.




(Az utóbbi kampányfilmet csak az témába vágó felépítéséért tettem fel, nem pedig a párt népszerűsítéséért...)

Ezek a videók lehetnének akár egy globális méretű, a nemzeti öntudatot növelő és a világbékét előmozdító kampány részei is. Ha folytatnánk a magyarországi szériát, a kampány képzeletbeli flow chartján a következő pont egy 2010-es "Bajnai Gordon, én így szeretlek!" reklám spot lehetne. :)

További másolás-gyanús reklámanyagokért katt a http://copypaste.blog.hu/ -ra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése